Högrevsgryta, en favorit đ€
TÀnkte dela med mig utav mitt recept pÄ en god köttgryta sÄ hÀr pÄ hösten. SÄ enkelt och sÄ gott!
Det du behöver Àr:
1 kg högrev
Salt
Peppar
Tomatpuré
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Smör till stekning
TĂ€rnat bacon
4 dl vin
4 dl vatten
Ca 2 dl kalvfond
Ca 3 msk BalsamvinÀger
1 köttbuljong
1 röd chili
4 st morötter
Champinjoner
1st paprika
Timjan
Börja med att skÀra upp högrev i tÀrningar. Bryn köttet i grytan med smör och salt och peppar. Hacka Àven lök och vitlök, frÀs lite lÀtt i en panna. LikasÄ med baconet sÄ det fÄr lite fÀrg. Blanda ned tomatpurén bland köttet och tillsÀtt dÀrefter löken och baconet.
SkÀr upp morötter, paprika och champinjoner i lagomt stora bitar och finhacka chilin.
DĂ€refter hĂ€ller man i resterande ingredienser och lĂ„ter grytan puttra pĂ„ i mĂ„nga timmar. Brukar köra ca 4h och dĂ„ tycker vi att det blir kalasgott âĄ
Servera sedan med potatis av nÄgon form eller ris, Àta & njut!