Högrevsgryta, en favorit đŸ–€

TĂ€nkte dela med mig utav mitt recept pĂ„ en god köttgryta sĂ„ hĂ€r pĂ„ hösten. SĂ„ enkelt och sĂ„ gott! 
Det du behöver Àr:
1 kg högrev
Salt 
Peppar
TomatpurĂ© 
2 schalottenlökar 
2 vitlöksklyftor 
Smör till stekning 
TĂ€rnat bacon
4 dl vin
4 dl vatten
Ca 2 dl kalvfond
Ca 3 msk BalsamvinĂ€ger 
1 köttbuljong 
1 röd chili
4 st morötter 
Champinjoner 
1st  paprika
Timjan 

Börja med att skĂ€ra upp högrev i tĂ€rningar. Bryn köttet i grytan med smör och salt och peppar. Hacka Ă€ven lök och vitlök, frĂ€s lite lĂ€tt i en panna. LikasĂ„ med baconet sĂ„ det fĂ„r lite fĂ€rg. Blanda ned tomatpurĂ©n bland köttet och tillsĂ€tt dĂ€refter löken och baconet. 
SkĂ€r upp morötter, paprika och champinjoner i lagomt stora bitar och finhacka chilin. 
DĂ€refter hĂ€ller man i resterande ingredienser och lĂ„ter grytan puttra pĂ„ i mĂ„nga timmar. Brukar köra ca 4h och dĂ„ tycker vi att det blir kalasgott ♡
Servera sedan med potatis av nĂ„gon form eller ris, Ă€ta & njut! 





Kommentera hÀr: