Högrevsgryta, en favorit 🖤
Tänkte dela med mig utav mitt recept på en god köttgryta så här på hösten. Så enkelt och så gott!
Det du behöver är:
1 kg högrev
Salt
Peppar
Tomatpuré
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Smör till stekning
Tärnat bacon
4 dl vin
4 dl vatten
Ca 2 dl kalvfond
Ca 3 msk Balsamvinäger
1 köttbuljong
1 röd chili
4 st morötter
Champinjoner
1st paprika
Timjan
Börja med att skära upp högrev i tärningar. Bryn köttet i grytan med smör och salt och peppar. Hacka även lök och vitlök, fräs lite lätt i en panna. Likaså med baconet så det får lite färg. Blanda ned tomatpurén bland köttet och tillsätt därefter löken och baconet.
Skär upp morötter, paprika och champinjoner i lagomt stora bitar och finhacka chilin.
Därefter häller man i resterande ingredienser och låter grytan puttra på i många timmar. Brukar köra ca 4h och då tycker vi att det blir kalasgott ♡
Servera sedan med potatis av någon form eller ris, äta & njut!