Högrevsgryta, en favorit 🖤

Tänkte dela med mig utav mitt recept på en god köttgryta så här på hösten. Så enkelt och så gott! 
Det du behöver är:
1 kg högrev
Salt 
Peppar
Tomatpuré 
2 schalottenlökar 
2 vitlöksklyftor 
Smör till stekning 
Tärnat bacon
4 dl vin
4 dl vatten
Ca 2 dl kalvfond
Ca 3 msk Balsamvinäger 
1 köttbuljong 
1 röd chili
4 st morötter 
Champinjoner 
1st  paprika
Timjan 

Börja med att skära upp högrev i tärningar. Bryn köttet i grytan med smör och salt och peppar. Hacka även lök och vitlök, fräs lite lätt i en panna. Likaså med baconet så det får lite färg. Blanda ned tomatpurén bland köttet och tillsätt därefter löken och baconet. 
Skär upp morötter, paprika och champinjoner i lagomt stora bitar och finhacka chilin. 
Därefter häller man i resterande ingredienser och låter grytan puttra på i många timmar. Brukar köra ca 4h och då tycker vi att det blir kalasgott ♡
Servera sedan med potatis av någon form eller ris, äta & njut!